Acasa
» Author's notes » Scuze, unor cititori
Scuze, unor cititori
Scuze, unor cititori
La o vreme, după publicarea cărţii Basmele Bunicilor Cuminţi, am presupus că lumea m-ar putea trata mai elegant ca negustor de carpete, decât ca prezentator de alegorii ori simboluri ce reflectă realitatea. Un important segment al cititorilor pretenţioşi caută mai curând subtilităţi literare şi brizbrizuri estetice, decât reflecţiile mistice sau parabolele unui gânditor preocupat de binele semenilor, ori chiar al umanităţii, segment pentru care poţi deveni un scârţa-scârţa pe hârtie. Ai chiar şanse, dacă nu vii cu ceva la modă, şi te arăţi oarecum neprotocolar, să te eticheteze drept ‘scârţa-scârţa’ pe parchet.

Să ilustrez mai bine această lipsă de adaptare şi consecinţele:
De exemplu, nu te prezinţi publicului să vorbeşti la microfon despre valoarea sufletului şi despre principii care înnobilează fiinţa umană, într-o încăpere selectă, pe un covor scump, ţinând în mână o felie de pâine unsă cu unt. Dacă asistenţa este preocupată să te taxeze pentru aceasta şi pentru tracul pe care îl ai acolo, iar nu pentru valoarea cugetărilor expuse de tine, atunci vei stârni furia gazdelor împotriva ta. Aş demonstra ştiinţific acestea cu observaţia cuiva, care zicea că „probabilitatea să scapi felia de pâine, cu partea unsă în jos, este direct proporţională cu valoarea covorului”
: -)
Aşadar cer anticipat scuze cititorilor pasionaţi de lectură şi sper ca ei să descopere, cu bunăvoinţă, în „ţesătura” lucrării, firele de aur înserate, şi modelele scumpe de provenienţă regală, sau lumina ce ne călăuzește când navigăm cu înţelepciune prin viaţă.
Cauta pe Google 1974542491
vezi youtube: BASMELE BUNICILOR CUMINTI - Misava Spiridon
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube