Acasa
» Author's notes » Sambata sau Duminica (?!)
Sambata sau Duminica (?!)
Sambata sau Duminica (?!)
ZIUA DE ODIHNA CA PERIOADA DE REFLECTARE
(Extras din Cap.17 – Al Treilea Testament)

77. Inca din prima era te-am invatat sa consacri ultima zi a saptamanii lui Dumnezeu! Daca omul are nevoie de 6 zile ca sa se dedice indatoririlor sale lumesti, era firesc ca macar o zi a saptamanii sa fie inchinata slujirii lui Dumnezeu! Eu nu am cerut omului ca aceasta zi sa fie prima, tocmai pentru a se putea reface si odihni, dedicandu-se meditatiei, pentru a acorda spiritului lui ocazia de a se apropia de Tatal si de a conversa cu El prin rugaciune!
78. Ziua de odihna a fost instituita tocmai pentru ca omul sa uite macar pentru o clipa de stradania dificila a luptei sale pamantesti, ca sa poata asculta comunicarile constiintei sale, care ii aduce aminte despre Legea divina, dandu-i ocazia sa se autoexamineze si sa se caiasca de greselile comise, pentru a-si putea continua viata avand un scop nobil prin pocainta lui, traind cu speranta in rasplata iertarii si salvarii sufletului lui.
79. Sambata a fost initial ziua dedicata special rugaciunii, odihnei si studiului Legii Mele, dar oamenii, lasandu-se acaparati de tot felul de obiceiuri inventate de semenii lor si transmise mai departe, ca “traditii”, au neglijat indatoririle spirituale, pe care le au fata de semenii lor si le-au uitat pe cele datorate umanitatii, in intregimea ei.
80. Timpul a trecut, umanitatea a avansat in cunoasterea spirituala, dar mai putin in practica ei astfel incat, Cristos, venind, a aratat oamenilor ca, chiar si in ziua de odihna trebuie sa practice, atat caritatea, cat si facerea de bine, intrucat Legea reprezinta o interdictie impotriva raului, niciodata a binelui!
81. Isus a atras astfel atentia oamenilor ca, ziua dedicata odihnei fizice trebuie petrecuta in meditatie asupra legii, care trebuie inteleasa profund pentru a fi aplicata corect zilnic, dar spiritul, in misiunea lui umanitara, nu are nevoie de repaos pentru a se odihni, nici o zi desemnata special pentru asta.
82. Desi a vorbit destul de clar in aceasta privinta, oamenii au continuat sa faca asa cum au considerat mai convenabil pentru ei, unii alegand duminica pentru venerarea Spiritului, altii pastrand sambata, separandu-se si distantandu-se unii de ceilalti!
83. Astazi vin sa va vorbesc din nou despre acest subiect si sa pun in lumina faptul ca va aflati acum intr-un stadiu al evolutiei voastre in care, nu mai conteaza ce zi anume dedicati odihnei trupului fizic, dar este extrem de important ca, in fiecare zi, sa mergeti pe calea ascendenta, trasata de Mine, a evolutiei spiritului vostru, a facerii de bine, care nu trebuie sa cunoasca nici stagnari, nici caderi! Intelege deci, ca nu exista un moment anume al zilei, in care tu trebuie sa-ti inalti rugaciunile spre Cer, caci tot timpul tu trebuie sa te afli in rugaciune, practicand doctrina Mea in favoarea semenilor tai, in permanenta! (166, 31-35)
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube