Acasa
» Author's notes » READERS ABOUT TKG / CITITORII DESPRE BBC
READERS ABOUT TKG / CITITORII DESPRE BBC
READERS ABOUT TKG / CITITORII DESPRE BBC
A book like I rarely have the opportunity to read, a novel of tales and stories of initiation, full of symbolism and profound messages that first create a strong impression, then heal old wounds.

A book written at the right time for all those who started to forget the curative and nourishing quality of tales. The author succeeds, through accessible style, render into a gentle story some of the toughest social and individual realities, transitions and outstanding events of far, recent and contemporary history, merged in a magistral way with elements of the deepest spiritual insight.

Many characters, more or less fictional, both in the physical world and etheric realm, produce a lot of dynamics, curiosity, revolt and contrasts, then surprisingly provide page-to-page responses.

A beautifully colored canvas that arouses all your senses and stimulates you to open your eyes... further I let you find out more by yourselves, those of you who still believe in the power of 'the tales told by grandparents' and those who seek answers.

My very best wishes! 7.10.2017

❉❉❉ 🎓 mr.Eduard Agachi – numerologist and esoterist. www.SecretulNumerelor.ro
Translation mrs.Ligia Enachioiu

[Acelasi Text]
O carte cum rar mi-a fost dat să citesc, un roman de basme și povești inițiatice, plin de simbolism și mesaje profunde, care mai înainte șochează prin complexitate, apoi pansează câte o rană demult deschisă.
O carte scrisă la momentul potrivit pentru toți aceia care au început să uite calitatea curativă și hrănitoare a basmului. Autorul reușește o stilizare ușor de înțeles și transpune într-o poveste blândă unele dintre cele mai grele realități sociale și individuale, tranziții și evenimente marcante ale istoriei recente, contemporane și nu numai, îmbinate într-un mod magistral cu elemente de cea mai profundă vedere spirituală. Multe personaje mai mult sau mai puțin fictive, atât din lumea fizică cât și din cele eterice, produc multă dinamică, curiozitate, revoltă și contraste dar în mod surprinzător, oferă răspunsuri pagină cu pagină. Un tablou frumos colorat, care îți trezește toate simțurile și te stimulează să deschizi ochii… mai departe vă las pe voi sa aflați mai multe, pe aceia dintre voi care mai cred în puterea 'basmului spus de bunici' și doar aceia care caută cu adevărat răspunsul.

❈❈❈❈❈❈❈ ❈❈❈❈❈❈❈ ❈❈❈❈❈❈❈ ❈❈❈❈❈❈❈
(in Romanian)

SM construieşte într-o manieră fantastică o lume a bunicilor, o societete a celor cuminţi guvernaţi de Bunicul cel Mare, hotarâtă să schimbe lumea luptând cu antiBunicii. Şi ce armă mai bună poate avea această societate dacă nu basmele?

„Dacă mă recunoaşte-ţi ca Bunic al tuturor, de ce nu vă aveţi ca fraţii?! …….”
„Vine Soarele prieteni, nu mai dormitaţi! Bunicul vă aşteaptă să vă dezmorţiţi şi să vă spună ce bucurii vă aşteaptă dacă o să fiţi cuminţi.”

Basme menite să trezească din amorţire pe cei maturi, să-i încălzească ca un soare şi să-i lumineze în acelaşi timp aducându-i pe calea cea dreaptă.
Este o carte complexă ce trebuie citită din scoarţă în scoarţă, nu în grabă şi cu multă atenţie. În plus are la fiecare pas trimiteri şi inserţii religioase.
La prima vedere personajele pot părea bizare dar urmărindu-le acţiunile le vei înţelege pe fiecare în parte, vei înţelege ce e în spatele lor.
“Bunicul a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte, Bunicul a ales…”
Se zice că cine nu are bunici să-şi cumpere, eu vă zic că cine nu are bunici să cumpere Basmele bunicilor cuminţi. Lectură plăcută!!!

❉❉❉ 🎓 dna.Daniela Gîb – recenzie Booknation.ro 19 aug.2017

❈❈❈❈❈❈❈ ❈❈❈❈❈❈❈ ❈❈❈❈❈❈❈ ❈❈❈❈❈❈❈

Fiecare carte, indiferent de genul literar din care face parte (liric, epic sau dramatic, cu toată pleiada de exprimare artistică: proză, poezie, basm, dramă etc) conține o lume ce trebuie descoperită și explorată. Cu atât mai mult o carte de basme mistico-religioase-fantastice, cum este volumul lui Spiridon Misava ”Basmele Bunicilor Cuminți”, care ne trimite într-un univers ireal și totuși apropiat și știut de noi, prin cele două planuri care se suprapun -fizic și eteric- populat cu personaje ciudate, cu întâmplări fabuloase, cu dialoguri insolite și haioase și cu veșnica luptă dintre bine și rău.
Îmbrăcate stilistic sub forma ironiei, satirei, parodiei, parabolei, ”Basmele” lui Spiridon Misava au ceva din scrierile și stilul lui Mihail Bulgakov, în romanul ”Maestrul și Margareta”. Aceeași efervescentă imaginație, o bogăție lexicală prin multitudinea de găselnițe a celor mai ciudate și haioase nume de personaje, o alternare a registrelor stilistice și o capacitate a autorului ”Basmelor” de a creea o poveste din crâmpeie de citate biblice și din expresii formulate de diverși scriitori și filozofi ai lumii.
Ca să înțelegi această carte precum și trimiterile, simbolistica și parabolele din ea, e nevoie de ceva inițiere în cunoștințe literare, teologice, politice și istorice. Cu toate acestea ”Basmele Bunicilor Cuminți” se citesc foarte ușor, iar personajele, activitățile lor, intriga și dialogurile, stârnesc râsul în multe capitole, astfel încât lecturarea cărții este foarte captivantă.
Las cititorilor plăcerea de a savura cartea, și sunt convins că vor fi mai câștigați atât din punct de vedere literar cât și spiritual.

❉❉❉ 🎓 poetul Bogdan Nicolae Groza, stabilit in SUA – autorul volumului Life. Love. You! (vz.Amazon.com / distinctii literare http://confluente.org/bogdan_nicolae_groza_1419428355.html) 18 oct.2017

“Existența noastră e o imensă carte / Din care ne înfruntăm fiecare-n parte
De aceea e bine să lăsăm în viață / Loc de prefață, loc de postfață.” (d.Bogdan Nicolae Groza)
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube