Acasa
» Author's notes » Primejdii pentru suflet
Primejdii pentru suflet
Primejdii pentru suflet
“Viaţa prea multor oameni este plină de pericole; ei sunt asemeni vânătorului care a văzut un roi de albine care făcuseră cuib pe ramura unui copac ce se afla deasupra unei ape învolburate. Căţărându-se până acolo, el a început să mănânce miere fără să-şi dea seama că era în pericol de moarte, pentru că în râul de dedesubt un crocodil îşi deschisese fălcile gata-gata să-l devoreze; totodată, în timpul cât mersese prin pădure o haită de lupi îi luase urma şi îl aşteptau să coboare. Mai mult, arborele în care se urcase fusese mâncat de la rădăcină de insecte şi stătea gata să cadă. În scurt timp el urma să cadă, iar vânătorul neatent urma să devină prada crocodilului.

La fel, spiritul uman se simte în siguranţă în corp, se bucură pentru scurt timp de plăcerile false şi trecătoare ale păcatului acumulat în stupul creierului, fără a se gândi că se află în mijlocul junglei înspăimântătoare a lumii. Acolo diavolul stă gata să-l rupă în două, iar iadul, precum un crocodil, aşteaptă cu gura deschisă să îl înghită, în timp ce, cel mai rău din toate, insecta mică şi nevăzută a păcatului a consumat înseşi rădăcinile corpului şi ale vieţii. Curând sufletul cade şi devine pradă iadului.” (Mantuitorul prin relatarea lui Sundar Singh)

Fagurii din stup sunt tentatiile, “dulciurile” de orice natura care atrag pe bietul drumet ce „calatoreste” pe aceasta planeta. Pot fi si jocurile pe calculator, vizionarile in serie, excesive, distractiile pe muzica zgomotoasa, senzualitatea fara limite, tendintele gurmandului, narcomanului in devenire, cleveteala la un pahar cu alcool, chiar si interminabilele analize politice si nenumarate altele.
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube