Acasa
» Author's notes » POSEDAREA
POSEDAREA
POSEDAREA
Intre iluziile in care traiesc multi oameni este si a crede ca ei isi mai apartin.
Daca in absolut, da, apartinem Creatorului, in relativ nu se mai petrece asa, cu multi dintre semenii nostri. Au cazut, cu vremea, prada dezordinii si ingnorantei (...)? Inseamna ca au cedat putin cate putin din DREPTUL DE PROPRIETATE. Spunem ca cineva este Posedat, cand cade pe jos si are urate manifestari spastice; dar semnele posedarii altora sunt greu de citit.
Prin egoism, rautati (fie si mici), vicii (fie si), minciuni (fie si) – inclusiv predandu-se mediului virtual – au pierdut procent cu procent din independenta si autoritate. Ei inca mai cred ca au putere de decizie in ce- i priveste si ceea ce intreprind. E falsa perceptia. Nevazut, in casa sufletului lor au intrat nepoftitii, au devenit un grup eterogen, pestrit, si-si fac de cap, influentand si deturnand continuu optiunile si planurile gazdei. Daca gazda mai are 55, ori 50% din puterea de decizie, e mult. Restul i-a furat grupul, ca dintr-un cont bancar, periodic spart.

Deci nu e nevoie sa fii betiv, desfranat, sau ucigaș, e suficient sa faci altele care ti se par mici, dar care iti strica integritatea si-ti amutesc constiinta, repetandu-le. Ai amanat sa faci templu in forul tau interior si astfel ai lasat altora initiativa sa vina sa ti-l transforme intr-o incapere intunecata (cu timpul un grajd).
De-as spune ca ei te pot deturna pe sute de ani, ar fi metafizic; o chestiune prea abstracta devine greu de asimilat. Mai bine sa spunem ca prelunga iti e suferinta pe care ti-ai proiectat-o pe traseul ce-l ai in fata.

La scara lumii asemenea stau lucrurile si fiecare om, cu grupul său (familia, comunitatea stiuta sau nestiuta) reprezinta celula sau ciorchinele de celule din organe si componente. Omenirea este posedata, bolile nu o vor ocoli, iar dezastrele sunt gata proiectate.
Pentru cine ar admite ca optimismul nu-i zadarnic, in acest context, vom compara celula cu ciobul unei mari oglinzi sparte, pentru ca sa accepte ca e capabila inca, printr-o unica sfortare, sa reflecte lumina soarelui, si astfel sa-si descopere dramul de intelepciune salvator.
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube