Acasa
» Author's notes » Observatie
Observatie
Observatie
Cugetand la BBCe, nu stiu daca acest fel de scriere este, sau nu, un gen aparte de literatura. In caz afirmativ, eu l-as numi “dens” pentru ca am urmat pe o directie (constient sau nu), unui tip de carte cunoscuta, care are precizari (note) multiple.
De-as fi suplimentat acestea, inaintarea devenea greoaie si pentru cititor, exact ca pentru un autoturism, la ora traficului aglomerat pe sosele.
In speta, mergi cu masina, peisajul sau cladirile si trotuarele apar tot mai fascinante, dar calatoria inceata, bara la bara, te face sa intepenesti cu volanul in maini.
Nu s-ar zice ca nu e in avantajul soferilor cu inclinatii filosofice, insa ei trebuie, din timp, sa-si regleze injuraturile si claxoanele asociate crizelor de nervi.
Nu e o aluzie (vz.p.126 "unde nu e"), ci o simpla observatie.

Profitand de legatura, sa retinem:
* 1 sofer din 2 trimite mesaje text atunci cand e la volan, iar 6 din 10 conducatori auto vorbesc la telefon fara a folosi un dispozitiv handsfree. Aceste date spun multe despre cat de dependenti am devenit de telefoanele noastre inteligente.
* 4 din 10 soferi beau, fie si ocazional, cafea la volan, iar 5 din 10 mananca la volan, unii chiar in fiecare zi.
* De asemenea, 6 din 10 pietoni afirma ca s-au ferit de cel putin cateva ori din calea unui sofer care nu era atent la volan: 44% au patit acest lucru de cateva ori, iar 16%, de mai multe ori. / Din Campania "Fii treaz la volan! "
---- --------------- -----------------------------------
Din ‘campania’ Sa nu irosesti ani pretiosi –
RECUPEREAZA TIMPUL PRIN LECTURA SI FII TREAZ LA
Basmele Bunicilor Cuminti
vezi: carturesti.ro/carte/basmele-bunicilor-cuminti-2326834
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube