Acasa
» Author's notes » LECTIE DE CURAJ
LECTIE DE CURAJ
LECTIE DE CURAJ
Cum de reactioneaza asa turistul neinarmat? Sunt sigur ca nu e un fricos, ci un om echilibrat; mai tarziu il vedem zambind, de parca n-ar fi fost in pericol. Nu-mi pare sa-i fi palpitat inima, nu-mi pare sa se fi udat dupa avantul agresiv al salbaticiunii. O miscare cu mana stanga cred ca a declansat inaintarea animalului. Omul nu fuge, doar isi modifica pozitia, schitand o intampinare. Curajul lui il protejeaza si pe cel din spatele lui, sau pe cei ce-l insotesc; le da incredere. Este remarcabil; netulburat, nu uita chiar sa foloseasca aparatul dupa retragerea uriasului.

Si totusi, pahidermele acestea au frica lor; e bine de stiut. Sunt mai multe de spus, dar se poate admite ca agresivitatea elefantului a dat de un “perete”, s-a reflectat inapoi la el si i-a trezit frica de ceva necunoscut, altminteri nu fugea.

Ca o concluzie: Cat mai des, omul e bine sa-si aminteasca Cine l-a creat, ce treapta are deasupra necuvantatoarelor si sa fie mai stabil emotional (pe fondul unei vieti demne, desigur). In cazul de fata superioritatea omului s-a manifestat printr-o scena care onoreaza statutul uman. Nu suntem niste “nimeni”, daca avem un Parinte caruia ii spunem si Tata. De ce ar trebui sa ne fie frica? O “bila alba” si simpatie pentru cetateanul aventurat prin jungla; ne da o lectie de curaj.

Videoclipul poate fi vazut la www.facebook.com/spiridon.misava.7/videos/180958105810396/
Va invit sa repetati de cateva ori faza (kmj. - 0, 11) cand elefantul ataca si sa va insusiti gestul si, mai curand, atitudinea de aparare al tanarului.
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube