Acasa
» Author's notes » Creierul vs Constiinta
Creierul vs Constiinta
Creierul vs Constiinta
Cea mai daunatoare “tehnica de autoaparare” - Creierul vs Constiinta. ‘Ignorarea Adevarului’ pare-se ca pe multi, pe foarte multi ii duce catre nefericita confruntare cu Sinele lor. Cum se petrece acest fenomen? Pe scurt, zona de intelect (gandire practica, rationament periferic) a mintii oamenilor dobandeste, mai mult sau mai putin, anumite “abilitati” prin care se eschiveaza constant din fata acuzatiilor launtrice, de genul: “nu e drept ce gandesti”, “ai fost egoist/a", “crezi ca ii place lui Dumnezeu ce ai facut?! ” “rautatea aceasta nu te-ar caracteriza”. Devenind o proasta obisnuinta, omul acopera azi, inlatura maine din campul atentiei sale aceste mustrari, pana cand orice fina, subtila atentionare launtrica dispare.

Majoritatea oamenilor, fiind cantonati in rationamenul intelectual, nu-si cerceteaza sufletul si pot ajunge chiar la impietrirea lui. Dar “Constiinta te sfatuieste ca un prieten inainte de a-ti fi judecator” spunea regele Ferdinand I.

Fericiti cei care n-au iesit inca din planul existentei fizice, dar ajung sa se confrunte si sa reziste, cu umilinta, unor puternice atentionari a constiintei lor, care ii si sanctioneaza, desi multa vreme aceasta a parut a bate in retragere.

Nefericiti si f.nefericiti insa cei care, tineri sau octogenari, au trebuit sa paraseasca aceasta lume materiala si sa treaca in alt plan existential. Aici voisem a aduce niste explicatii, pentru ca e greu de admis si poate greu de inteles, dar lucrurile cam asa stau – dupa moarte omul isi pierde toate organele, dar si creierul fizic; se consemneaza ca odata cu acesta dispar si acele “abilitati” prin care omul reusea sa acopere, sentimentele subtile, glasul divin al constiintei sale.

Cei mai multi au fost, in viata lor pamanteasca, excesiv cantonati in rationamentul intelectului, exteriorizati lumii materiale, iar moartea inseamna acum pentru ei completa debusolare. Li se pare ca viseaza si trece mult vreme pana sa realizeze ca s-a intamplat ceva.

Grav si foarte grav este insa ca fiinta ajunsa in lumea cea noua, fara creierul fizic si fara gandirea aceea auto inselatoare asociata lui, glasul spiritual al constiintei nu mai poate fi oprit. Invinuirile cad navala si perturba linistea sufletului nepregatit. Abia atunci incepe infernul, stand descoperit, dezarmat in fata tuturor auto acuzatiilor pe care le-a inregistrat subconstient sufletul lui. Iata deci ca pentru multi suferinta abia incepe la moarte. Concluzia: Nu folositi tehnici de autoaparare, slujindu-va de creier, impotriva propriei Constiinte.
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube