Acasa
» Author's notes » CE PASTILA ALEGI - ROSIE SAU ALBASTRA?!
CE PASTILA ALEGI - ROSIE SAU ALBASTRA?!
CE PASTILA ALEGI - ROSIE SAU ALBASTRA?!
Sa fim sinceri, mai toti vor alege pe cea albastra, chiar daca ar sti ca tableta rosie i-ar duce la eliberarea de iluzoriu. Vor prefera delirul umbrelor jucause aferente ei.

Ideea centrala din Matrix (film cu Oscaruri) pe ce se fundamenteaza daca nu pe realitatea descrisa in mistica indiana? Traim intr-un fals univers Maya pana cand obositi de iluzoriu vom pedala, furibund (in sens pozitiv), catre Absolut.

Daca ar subscrie unei juste analize asupra extazului mistic, pana si crestinismul ar admite ca DA, UNIVERSUL MATERIAL NU ESTE CE PARE A FI si-i chiar fantomatic (e Matrix). Orice teolog crestin, cu solida vocatie mistica, mai ales daca e antrenat sa subziste presiunii dogmatice a Bisericii de care apartine, poate usor compara Spatiul Virtual al unui joc de pe Computerul Personal (PC), cu Universul Fenomenal al – sa zicem – Cosmologiei Divine.

Totusi de la teorie la practica e o cale ascetica nu tocmai comoda in aceasta directie. Nu prea tine sa sari anotimpurile si sa convertesti, de pilda, fulgii de zapada in boabe de roua sau ambrozie.

Totusi, poti beneficia de mari Daruri surpriza, persistand. Deci nu renunta la scopul nobil si inalt (pastila rosie); agoniseste periodic Binele,
IESI ADESEA DIN FILMUL SPATIULUI TAU VIRTUAL, stopeaza umbrele si luminile amagitoare ale traficului mental, golindu-ti mintea, te roaga si crede neclintit! Merita.
(Matrix = Spatiu Virtual / Fals Univers Fenomenal)
* *
De dragul celor (putini sau multi) care au gustat vreodata aerul tare de pe miticul Olymp, iar in adancul inimii un procent din egoul lor s-a topit atunci extatic in inefabila substanta Divina, β€žranindu-i” cu parfumul Iubirii, facem aceasta sincera dedicatie.
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube