Acasa
» Author's notes » Auto Combustie
Auto Combustie
Auto Combustie
Se intampla cam prin1986. Undeva la tara, mai izolat, prin zona Piatra Neamt a ars o casuta si un saivan. Locuia singuratic acolo un batran. S-a presupus ca incendiul a fost cauzat de la o lumanare, dar oare de ce n-au gasit mare lucru din cel decedat?
Acela nu fuma, dar se stia ca e consumator de bauturi alcoolice. Din toate informatiile aflate, caci ma aflam prin imprejurimi cand s-au petrecut acestea, concluziile mele au fost diferite. S-a petrecut si ceva ciudat dupa eveniment, dar indiferent de aceasta acolo aproape sigur fusese ‘combustie umana spontana’.

Omul acela era foarte credincios, dar stapanit puternic de alcoolism. Se relata ca fusese auzit plangand si tanguindu-se cu pocainta, adesea, cam asa “Doamne, sunt un betiv ordinar, ajuta-ma! ” “Priveste la mine in ce hal am ajuns.” E aproape sigur ca nu mai dorea sa traiasca in patima betiei, dar ca un crestin ce se simtea nu-si putea lua viata. La cei aflati sub influenta bauturilor alcoolice starile emotionale sunt foarte instabile, insa la batranul acela era si o profunda simtire a pacatului. In situatii de acest gen, cand sentimentele de durere si cainta sunt profunde, se poate declansa ‘kundalini’. Este o energie foarte puternica, ca un curent de mare intensitate, localizat la baza coloanei vertebrale ca intr-un acumulator. Asa cred ca s-a petrecut si cu batranul acela. Emotia a declansat energia, a urmat un foc incinerator (foarte probabil peste nivelul obisnuit de 1000 de grade) pe un trup imbibat cu alcool, ce a favorizat arderea, si din corpul lui fizic n-a mai ramas decat o bucatica de plaman si inca ceva. In astfel de cazuri, de obicei, focul nu se extinde, dar este posibil sa fi cazut o lumanare, o candela, incat el s-a extins si a ars apoi materialele din jur, lemnul care era majoritar. Daca n-ar fi existat si alte fenomene asemenea (controversate in cercetarea asa-zis stiintifica, nu si in cea mistica) ar fi fost greu sa trag astfel de concluzii. Se mai stie ca declansarea acestui puternic kundalini se poate face si daca persoana nu practica rugaciunea si daca persoana nu bea; daca insa este nepregatita spiritual, urmarea acestei energii, care urca pe sira spinarii catre creier, este certa – nebunia. La cei pregatiti spiritual dimpotriva este insa un fel de elevare, de iluminare. Ar putea specula cineva ca l-am amestecat si pe Dumnezeu, amintind ca omul acela era credincios si ca se ruga; pot spune ca moartea nu are importanta inaintea Lui, mai ales daca trecerea s-a facut intr-o maniera transformatoare, de umila prezentare inaintea Creatorului, Care sa fi primit cererea batranului. Sufletul conteaza la urma urmei.
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube