Acasa
» Author's notes » Al treilea Testament – Capitolul 3
Al treilea Testament – Capitolul 3
Al treilea Testament – Capitolul 3
SOARELE SPIRITUAL AL CELEI DE-A DOUA SOSIRI A DOMNULUI

Sosirea DOMNULUI

1. Ma prezint in fata oamenilor, intr-o perioada in care, noile revelatii (descoperiri stiintifice si culturale) au transformat enorm viata lor. Cu toate acestea, Eu inca Ma manifest printre ei, cu aceeasi umilinta, cu care M-am facut cunoscut lor, in persoana lui Iisus, si pe care o cunoasteti dintotdeauna…
2. Cuvantul Divin al lui Dumnezeu nu a venit sa se intrupeze, din nou, pe Pamant, nici Cristos pruncul, sa se nasca, inca o data, intr-un staul umil de vite. Acest lucru nu mai este necesar, pentru ca omul nu mai are nevoie de o fiinta materiala, care sa manifeste si sa dovedească, prin aceasta, puterea si implicit, existența lui Dumnezeu. Desi Eu Ma manifest in era aceasta, prin vorbitori umani, omul nu ar trebui sa creada, ca prezenta Mea exista undeva, în forma materiala. Nu poate fi găsită, ascunzandu-se undeva, pentru ca prezenta lui Dumnezeu este spirituala, universala si infinita!
3. Mai mult decat atat, sosirea Mea (spirituala), in aceasta perioada, nu ar fi fost deloc necesara, daca umanitatea ar fi dus o viata virtuoasa si corecta, caci faptele ei, cu care se prezinta inaintea Mea, nu sunt drepte. Omul umbla pe cai gresite, perseverează în pacat si continua sa duca un mod de viata, care este injust si malefic. De aceea a fost nevoie sa vin, ca sa-i trezesc omului, sinele spiritual, sa-i amintesc de obligatiile spirituale, pe care le are si pe care le ignora, evita sau neglijeaza, de secole! Omul, de asemenea, trebuie sa devina constient de Tatal sau, de Acela, care l-a ajutat sa devina tot ceea ce este in prezent, la nivel de civilizatie, si care il va ajuta si in continuare, sa devina ceea ce este menit a fi: un adevarat Fiu de Dumnezeu (si co-creator, impreuna cu El).
4. Daca as fi incercat sa vorbesc omului de la Spirit la spirit, in aceasta perioada, el nu ar fi ascultat si nu Mi-ar fi acordat nici o atentie, pentru ca, in aceasta perioada, el este materialiceste orientat si concentrat aproape exclusiv, asupra progresului financiar. Tocmai de aceea, am ales sa Ma manifest prin vorbitori umani, (cei receptivi), ca sa va predau Invataturile Mele, care sunt ale intelepciunii divine!
5. Motivul, pentru care Eu descind sa comunic, cu umanitatea, este faptul că, în ciuda dezvoltării civilizației, omul încă nu stapaneste tehnica elevarii sale spirituale, pentru a putea comunica, de la spirit la Spirit, cu Mine, Tatăl sau! De aceea a trebuit sa cobor un “pas”, de la nivelul înțelepciunii divine, pana la nivelul înțelegerii mentale umane, care își are sediul în creier, ca apoi sa traduc mesajele de inspiratie divina, in cuvinte omenești, inteligibile pentru voi, si sunete (voce materială), audibile voua!
6. Omul are inca, foarte multe de invatat si Eu, Domnul, sunt Cel care am venit, in felul acesta, ca sa ii aduc intelepciune si cunoastere. Desi unii ar putea considera ca manifestarea Mea, prin vorbitori umani, nu e ceva extraordinar si nu are nimic demn de o pretuire deosebita, Eu va spun ca, aceste mesaje, contin cunoastere spirituala profunda si intelepciune superioara celei omenesti, din care el, omul, poate si trebuie sa extraga invataminte valoroase. Altii, de asemenea, ar fi preferat o manifestare mai solemna si mai grandioasa, dar orice forma de autopreamarire exterioara denota vanitate, de aceea nu poate exprima lumina divina si rafinamentul spiritual.
7. As fi putut “aranja”, ca manifestarea Mea sa aiba loc in mijlocul tunetelor si fulgerelor, ca sa expun public, puterea Mea suprema, de care sunt insotit pretutindeni si sa Ma fac astfel recunoscut, prin ea! Atunci omul ar fi stiut imediat cine a sosit, cu cine sta de vorba, si, de asemenea, cu cine are de-a face, pentru ca, in cazul acesta, venirea Mea ar fi inspirat oamenilor doar frica, o frica teribila de judecata lui Dumnezeu cel Sfant! Din acest motiv, iubirea Tatalui ar fi ramas necunoscuta si neinteleasa tuturor, in ciuda faptului ca ea a fost revelata in persoana lui Iisus Cristos! Nu crezi ca aceasta ar fi sadit in inima omului doar confuzie si teama, indepartandu-l astfel si mai mult pe om, de Dumnezeu? Caci, desi Dumnezeu detine toata puterea in Cer si pe Pamant, El nu va uza de ea, ca sa-si impuna dominatia asupra omului, nici nu va forta umanitatea sa Ii indeplineasca si sa ii respecte Voia! Singura putere, pe care Dumnezeu o va folosi este dragostea divina.
8. Spiritul Divin este Cel, care vorbeste acum intregului Univers! El a venit sa clarifice toate lucrurile, care au cauzat omului confuzie, in trecut. Aceasta este dimineata unei zile noi pentru umanitate, caci Duhul Sfant este aici, ca sa elimine temerile omului, si indoiala lui, pentru ca el sa obtina intelepciunea spirituala prin intelegere, si astfel, sa cucereasca libertatea spiritului sau.
9. Dupa ce te vei familiariza cu esenta invataturilor Mele si cu dreptatea legilor Mele, vei deveni automat, constient de faptul ca ideile tale preconcepute si credintele tale anterioare (gresite) sunt cele, care te-au impiedicat sa descoperi adevarul.
10. Frica de pedeapsa nu te va mai impiedica sa analizezi si sa inveti diferite lucruri. Vei fi liber sa inveti oricat de mult doresti, iar constiinta ta este cea care iti va spune unde sa te opresti, caci nu este în beneficiul omului sa studieze si sa patrunda acea cunoastere, care nu îi este rezervata. Caci trebuie sa înțelegi faptul, ca omul nu este îndreptățit a avea acces la, sau a deține toata cunoasterea disponibilă! El trebuie să-și asume și sa asimileze doar acea cunoaștere, care ii este destinata lui, în mod specific.
11. Poporul Meu, daca sosirea Mea a fost anunțată să aibă loc in mijlocul epidemiilor, războaielor, haosului si cataclismelor, a naturii dezlănțuite, nu înseamnă ca Eu sunt Cel, care am cauzat aceste lucruri! Am venit, tocmai in aceasta perioada, pentru ca am știut, ca umanitatea va avea disperată nevoie de Mine, în timpul acestor orori!
12. Acele evenimente, prezise să vestească sosirea Mea, se intampla acum, in cea de-a treia era! Am venit pe Pamant acum, în timpul acestei ere, în mijlocul unei mari suferințe si tulburări, ca sa trezesc umanitatea, sa-i reamintesc dragostea lui Dumnezeu, pentru ea si sa o previn despre pericolele indepartarii de ea. Caci dragostea lui Dumnezeu este cea care inspiră omul sa practice dreptatea, fraternitatea si pacea. (296, 17-27)
13. Cuvantul lui Cristos a germinat in discipolii Sai, precum si in altii, care L-au urmat! Esența învățăturilor Sale și învățăturile însele s-au raspandit pe intreg pamantul...De asemenea, învățăturile, pe care le aduc astazi, se vor raspandi pretutindeni, iar cei pregatiti, apti sa le inteleaga si sa le simta, le vor primi cu multa bucurie. (296, 35)

“Intreaga lume Ma va vedea”

14. Iisus a spus ucenicilor Sai: “Voi fi plecat doar pentru o vreme de la voi, apoi, Ma voi întoarce! ”, iar revenirea Lui “într-un nor”, Il descrie înconjurat de un alai de ingeri și emanand raze de lumina, spre Terra!
15. Și iată, ca sunt aici, ascuns vederii voastre de “un nor”, iar îngerii, care Ma-nconjoara, nu sunt alții, decât ființele spirituale, care au venit la întrupare, ca sa manifeste, printre voi, mesajele Divinității Mele, si sa fie, pentru voi, sfatuitorii înțelepți, apti sa va calauzeasca pe drumul spre casa! Razele de lumina sunt noile revelatii ale Cuvantului Meu, care dezvăluie omului (din nou), o înțelepciune mai presus de înțelegerea obișnuită umană!
16. Binecuvantati sunt cei care, fără sa Ma fi văzut, au crezut, căci ei sunt cei, care Îmi simt prezenta și si-au păstrat abilitatea sa Ma perceapă si sa Ma recunoasca, ”prin nor”... (142, 50-52)
17. Omul va descoperi adevărul, prin intermediul spiritului sau. La momentul potrivit, toți Ma vor vedea si recunoaște, asa cum este scris si profetit chiar si de aceia, care M-au strapuns!
18. Acest timp, în care trăiești, este, în mod precis, cel anunțat de Cuvantul Meu, și de către profeții din vechime, căci fiecare om de pe Pamant, Ma va vedea prin simțurile si potențialul spiritului său!
19. Nu este necesar, ca ei sa privească la o imagine a Mea, limitată la forma umană avuta candva, pentru ca sa poată spune că Mă cunosc, ci este suficient (si necesar), ca ei să simtă prezența cu spiritul lor, pentru a capata convingerea mentală si discernământul, înțelegerea mai presus de orice indoiala, a existenței Mele. Doar posesorii acestei cunoasteri sunt martorii Mei adevărați, doar ei sunt cei, care pot declara altora, fara teama de orice persecuție, sau batjocura, ca M-au văzut și că Mă cunosc!
20. Dragostea si credinta, la fel ca inteligența umană, pot depasi, infinit de mult, vederea fizica, penetrand cunoașterea realității in profunzimea ei, ajungand la originea lucrurilor si evenimentelor, descoperind adevărul, din spatele iluziei! De aceea va spun, ca nu aveți nevoie de un obiect, sau de o pictura cu imaginea Mea umană, pentru a ajunge sa Ma cunoasteti, caci vederea spirituala, la vointa, este activata de credinta, prin dragoste, nu de atmosfera creata de picturile de pe pereti, sau de statuile reprezentandu-Ma pe Mine si ucenicii Mei, sau scene din scurta Mea trecere, prin lumea fizica!
21. Pe cat de multi au fost cei care, în cea de-a doua era, au trecut pe langa Mine, fara sa Ma recunoasca, în timpul existenței Mele terestre, tot atat de multi au fost cei care, fara sa stie locul si data, la care M-am întrupat, ca om, pe Pamant, M-au vazut, in spirit, prin iluminarea Mea, si s-au bucurat de prezenta Mea si de adevarul promisiunilor Mele, prin intermediul credintei lor.
22. Tuturor va spun: treziti-va, deschideti-va ochii, ca sa vedeti adevarul si sa puteti demonstra faptul, ca sunteti copii ai luminii, punandu-va toata increderea in Mine! Toti aveti capacitatea sa Ma descoperiti si sa Ma vedeti, dar trebuie sa permiteti credintei voastre sa va activeze vederea spirituala, printr-o credinta puternica, caci vointa si credinta va sunt indispensabile atingerii acestui scop. (340, 45-51)
23. Cu adevarat, Eu iti vorbesc tie, umanitate, si acum iti spun ca, pe masura ce te indepartezi de Mine, deviind de la dreptate si corectitudine, aratand total dispret fata de Mine si Legea Mea, trebuie sa te pregatesti, ca Eu sa apar in calea Ta, in toata gloria Mea, la fel cum i-am aparut lui Pavel, care a cazut la pamant, neputand sa se tina pe picioare, in preajma Mea. Atunci, la fel ca Pavel, tu, omenire, vei asculta de vocea Mea.
24. Cei care, fara sa-si dea seama, Ma persecutau fara motiv, vor fi transformati de iluminarea Mea, si se vor ridica de la Pamant ca nascuti din nou, regenerati, gata sa Ma urmeze pe calea virtutii, a dreptatii si a dragostei.
25. Acelora le voi spune: Opriti-va din alergatura voastra, calatori hoinari, ca sa beti din fantana acestor ape cristaline! Opriti-va, ca sa va odihniti, din drumul istovitor al vietii, prin care v-am incercat, incredintati-Mi Mie necazurile voastre si lasati lumina dragostei Mele sa patrunda in spiritele voastre, pentru ca vreau sa va umplu cu bucuria gratiei Mele iertatoare si sa va confer alinare! (Caci” jugul Meu e bun, iar povara lui este usoara”)... (82, 46)
26. Dragostea Mea va va atinge cele mai sensibile corzi ale sufletului, in armonie cu constiinta voastra, facandu-va sa auziti concertul divin si multi Ma vor vedea atunci in imaginea dulce a lui Iisus!
27. Trebuie sa va previn ca figura Lui nu este forma perfecta, in care Ma veti retine! Daca, in trecut, ti-am spus ca “toti ochii Ma vor vedea”, a fost ca sa intelegi faptul ca toti veti ajunge la cunoasterea completa a adevarului: totuși, Eu voi limita relevarea Mea, in functie de gradul de evolutie al fiecarui spirit! Dar, pe masura ce omul urca pe scara autoperfectionarii sale spirituale, va ajunge sa Ma cunoasca in toata splendoarea gloriei Mele!
28. Deocamdata, nu incerca sa Ma imaginezi in nici o forma limitata oarecare, ci gandeste astfel: daca spiritul tau, care este limitat, este esenta, si lumina, ca o scanteie din focul divin, ce forma ar putea sa aiba Spiritul Universal din care provine, al Creatorului lui, care nu are nici inceput, nici sfarsit? Lasa ceea ce este inimaginabil pentru tine, ceea ce nu iti poti explica, in intimitatea Arcanei Mele! (314, 69-70)
29. In cea de-a doua era, am relevat omenirii ca voi veni din nou, in mijlocul omenirii, si ca lumea Mea spirituala, de lumina va descinde, impreuna cu Mine, pe Terra! Cu toate acestea, umanitatea nici nu a inteles, nici nu a interpretat corect, semnificatia Cuvintelor Mele!
30. De aceea, fiecare religie se asteapta sa apar in cadrul “bisericii” proprii, iar oamenii consideră că vor putea sa Ma perceapă cu ochii lor fizici! Cei care Ma asteapta in maniera aceasta, sunt aceiasi cu cei care, in trecut, au sustinut, (cu argumente doctrinare sau chiar biblice), ca Iisus nu este adevaratul Mesia! (181, 74).
31. Discipoli, luati aminte la ceea ce va spun acum: Va veni si ziua si momentul, in care Ma veti percepe in toata splendoarea gloriei Mele! In acel moment insa, pamantul si locuitorii lui vor fi fost purificati, iar virtutile si darurile spiritului vor fi fost restaurate! Suferinta va fi disparut, si doar bucuria va exista. Va fi o zi infinita, care nu se va termina niciodata! Nu doresti sa percepi acele miracole? Nu vrei sa-ti vezi copiii comunicand cu spiritul Meu, umbland in neprihanire si formand o lume, in care pacea domneste, imposibil de zdruncinat? (181, 81)
32. Daca omenirea ar fi stiut cum sa interpreteze corect profetiile primei si celei de-a doua ere, nu ar fi fost luata prin surprindere, de implinirea lor, ci ar fi putut sa le recunoasca, sa le distinga, din valtoarea evenimentelor, evitand confuzia! Dar ea a cazut prada confuziei, atat in Era a doua, la venirea Mea, intrupata in Iisus, cat si acum, in era a treia, cand Eu am venit in spirit, asa cum am promis, dar foarte multi nu Ma accepta si nu Ma recunosc!
33. Semnificatia invataturilor Mele este aceeasi, in ambele ere! Caci ele te invata cum sa te pregatesti pentru a face, din existenta terestra temporara, o sedere cat mai placuta, un loc, in care sa coexisti in pace si armonie cu fratii tai, revarsand caldura dragostei divine primite, catre ei, ca pe o datorie sacra, de onoare!
34. De asemenea, ele te invata cum sa-ti pregatesti spiritul, pentru a explora lumile spirituale astrale, pe care Tatal le-a rezervat copiilor Sai, dincolo de planul material al experientei terestre. Dorinta Mea este ca voi sa nu va simtiti ca niste straini, cand veti ajunge acolo, ci ca propria intuitie si spiritualitate, sa va permita sa va purtati, ca si cum le-ati cunoaste dintotdeauna! Mult adevar vi se va dezvalui, din lumile acelea, daca veti sti cum sa ramaneti in contact cu domeniul spiritual, inca de aici, din timpul si planul exisentei fizice, prin intermediul rugaciunii! (82, 9-10).
35. Eu sunt Creatorul acelor lumi, menite tie si te caut sa le exploram impreuna, dar iata, ca bat, in zadar, la usa inchisa a inimii tale! Te chem, dar tu nu-Mi recunosti vocea! Deschizi, dar nu stii cine sunt: iata ca iti par ca un strain, venit de prea departe, intr-un tinut, in care nimeni nu-l cunoaste, nici nu-i poate intelege limba, o limba care a fost demult uitata: asa Ma intampini tu pe Mine, in prag! Oh, umanitate! Cand Imi vei simți prezența? Cand Ma vei recunoaște, așa cum, în cele din urma, Joseph a fost recunoscut de fratii sai, in Egipt? (90, 1)
Pacea Mea fie cu voi toti!

Traducere literara din lb.engleza, oferita public de traducator anonim (versiune noua ‘19-2020)
In alegoria Basmele Bunicilor Cuminti am diferite trimiteri, citate sau referiri din aceaste revelatii cruciale pentru existenta omenirii. /
Detalii privind Al Treilea Testament (3T), numita si Carte a Vietii Adevarate, vezi aici link: bit.ly/3b4Q4Os
Asemenea audio aici, link: bit.ly/2o6Jp3G
Pe youtube: JESUS about MARY / Al Treilea Testament (Romanian language)
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube