Acasa
» Volumul I » Cap.X (2) Discuții la masa rotundă
Cap.X (2) Discuții la masa rotundă
Cap.X (2) Discuții la masa rotundă
„Aceștia, pe fondul unei abțineri de la comentarii oficiale, impun turmei limitările lor. În general, nu religiile contestă existența extratereștrilor (au mai dat ele greș și în alte probleme legate de știință*1 și au devenit prudente), ci aceste personaje care profită de rezerva celor cu adevărată autoritate, Bunici Cumsecade, spirite luminate.
(...)
- La fel, putem observa că Bunicul nu ne pune în gardă asupra vreunei strategii a antiBunicilor la capitolul viață pe alte planete. Așijderea, Bunica nu o face. Dacă nici unul din persoanele de seamă de care vorbeați, din vremurile trecute, nu a deschis subiectul e pentru că lumea n-ar fi crezut.†2 Nu era pregătită să audă, pe atunci, măcar de motorul în patru timpi cu ardere internă, darămite de aparate de zbor silențioase care-și schimba, brusc, direcția în unghi drept. Consecințele?! Dacă revelau ceva, ar fi fost socotiți nebuni, școala de aviație ar fi debutat, ulterior, sub semnul îndrăcirii umane - pentru că atât putea lumea concepe - iar știința, lăsată tot de Bunicul, ar fi ajuns cam autistă. În plus, anatemele și caterisirile, s-ar fi ținut lanț.”

1. legate de știință* - Știința fără religie este șchioapă, religia fără știință este oarbă. Albert Einstein. / 2. n-ar fi crezut† - Ioan 3.12 Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești?
Autor : Spiridon Misava
Meniu Navigare
 
Contact
 
facebook
youtube